tirsdag 26. februar 2013

Heklerier

Oldemorsruter.

Noen kaller det oldemorsruter, bestemorsruter eller noe annet, det er jo det med kjært barn o.s.v.
De er i hvertfall utrolig gøye å hekle, de er små og lette å holde på med, og det finnes ingen grenser for variasjonsmulighetene når det gjelder farger og mønster.
Opprinnelig ble de komponert som en fin måte å¨bruke retsgarn på, jeg husker min egen bestemor hekla bl.annet teppe til å legge i gyngestolen, med masse fine farger, og sort som en form for bakgrunnsfarge og et samlende element.
På 70-tallet var denne formen for hekling også ganske populær, jeg husker vi hekla i vei....

Jeg synes det er stas at det igjen er populært og har vært det nå en stund.
Dette teppet "måtte"jeg hekle fordi jeg hadde noen rester etter et teppe jeg hadde heklet til min datter, her har jeg blandet farger ganske uhemmet og avsluttet med en stripet kant rundt.

Jeg har heklet lappene sammen, dette går raskere enn å sy og gir en egen effekt.
En stund etter at det fargesterke teppet var ferdig, pusset vi opp stua. Ojsann, da passet ikke teppet inn i det hele tatt! Nå var det pastellfarger, hvitt , lys grått og lyseblått som gjaldt, da "måtte" jeg jo til igjen, for hvem kan vel sove middag under et teppe som ikke passer inn?  Som nevnt tidligere synes jeg heklinga er kjempegøy, men å jobbe med så mye pastell gjode litt vondt, her et bilde av teppet når det er nesten ferdig.
Hekler den ytterste kanten med litt sterkere blåfarge for å dempe litt på pastelleffekten.............
Så var det dette med å ha hekla litt flere lapper enn det blir plass til i teppet..........

Da var det herlig å pøse på med sterkere farger, mange former for rosa, og flere rødfarger..............
Dette blir et riktig "Sareptas" teppe og skal brukes i den andre stua som har blå sofa og innslag av litt rødt.


Jeg har brukt PT2 i alle teppene siden det var det jeg brukt i det første teppet, det har mange fine farger å velge mellom og det er godt å jobbe med, bruker en god gammel heklenål str. 3,5.
Tips!: For å slippe å få en haug med tråder å feste,(det tar vanvittig lang tid), deler jeg trådendene i to og tover dem sammen inni handa ved å fukte dem og rulle dem sammen. Det funker riktig bra og tar mye mindre tid.

Noe annet lurt jeg gjør når jeg begynner å komponere teppene er å sette lappene sammen med sikkerhetsnåler. Da kan de flyttes på og oppbevares, så slipper jeg å gjøre samme jobben flere ganger.
Det går også raskere å hekle lappene sammen på denne måten, sikkerhetsnålene fungerer som en slags "tråkling".
Jeg har nå et meget lystbetont "Sareptas" teppe under arbeid, det er å anbefale, og et prosjekt føder gjerne flere og flere og flere..................
Jeg gleder meg til å kunne ta det med ut og sitte i sola med det.......

God og kreativ vår!

søndag 24. februar 2013

Kalenderpike?

Kalenderpike, jeg?
Ja, jeg regner meg som en ekte kalenderpike, jeg er helt gal etter kalendere! Hver jul er det like spennende om jeg får noen i gave, jula blir liksom ikke helt den samme uten noen kalendere å pakke opp. Men det er ikke likegyldig hvordan de ser ut, de må jo være det jeg regner som fine, en kalender er ikke bare en kalender!

Her er noen av årets kalendere, et par julegaver, resten har jeg skaffet meg selv, jeg er alltid på utkikk etter fine kalendere.

Her er årets utgave av Marjolein Bastin, de vakreste akvareller av motiver fra naturen. Noen av bildene kan bli vel søte, men hun har alltid veldig fine vinterbilder, ofte med fugler. Denne var jeg så heldig å få av min datter, dette er en av de kalenderene jeg ha hvert år.

Februar 2013, dessverre et litt dårlig bilde fra min side.

Akvareller med nydelige farger av Gae"lle Boissonard, enda en kalenderjulegave.

Årets herlige Mummigjeng! Flotte bilder.

Stor stas når Gudrun Sjøden kommer med kalender, alltid mange kjempefine alvareller, denne lå som en bonus sammen med den nye julekjolen!

Til slutt har vi kalenderen til det fine nye engelske hådarbeidsbladet Mollie Makes, denne lå sammen med bladet som en annen " Donaldgave", kjempemorsomt for oss barnlige sjeler!

Jeg gleder meg nå til snart å kunne snu om alle kalenderbladene til Mars, i år skal det bli deilig å bli kvitt både Januar og Februar..............
Jeg skal nok klare å holde styr på dagene, det skal i hvertfall ikke stå på mangel av kalendere.

Ha en fin ny uke, den siste i fbruar for denne gang........

fredag 22. februar 2013

Vinterferie

For oss som ikke liker snø og ski, er Danmark et godt alternativ når vi trenger å lufte oss litt.
Det er alltid deilig å være norsk i Danmark, men denne gangen var det fryktelig kaldt. Men det er så mye fint å se av design og andre gilde ting at vi hufsa oss ut i blåsten. (Også er det jo nok "Varmestuer" å gå inn på!)
Et av de stedene jeg liker å besøke er den fine butikken som heter "Frøkener og fruer", som ligger på nederste del av gågata i Aaalborg. Der har de en fin blanding av nytt og gammelt, fine små utstillinger og en veldig hyggelig innehaver.
Mange fine saker på utsida.......Lett å se at vi bare MÅ inn her.......
Synd bilen stod parkert langt unna...........

Naboens vakre og gamle dør.

En annen butikk full av fine saker og ting, de har også litt blomster! Den hylla med fuglemotiv inni var bare gørrfin, laget av en gammel metallskuff,  håndtaka er på venstre side men synes ikke på bildet.
Vår til salgs!

Jeg fant ellers noen "skatter"å ta med hjem..........Gamle knapper.........

Flere gamle knapper, begrenset meg til bare to poser, selv om de bare kostet kr.15,- pr.stk.!
Jeg fant heldigvis også bånd i de fineste farger, mest prikker, men også både sopp og stjerner, herlig!

Kom også over noen fine gamle flasker som fikk være med hjem til samlingen, skal ha de i det ene vinduet, er så fint når lyset skinner gjennom.
Så får vi se hva som skal lages med alle de fine knappene og bånda, foreløpig gjør de seg godt i samlingen......... Prosjektene står ellers i kø.

Vi fikk også med oss et par kraftige forkjølelser hjem, nå må nok de pleies resten av kvelden!

Ha en riktig fin fredagskveld!

torsdag 14. februar 2013

Jula varer helt til påske?

Ikke nok med at flere av julens amarylliser kom med tre stilker, det dukket jamen opp en ekstra knopp på tre til ........... O lykke!

En nyåpna knopp er nesten like fin som den helt utsprungne blomsten......



Den kan jo ligne på et hjerte?



Det skjer en utvikling for hver dag, nå ligner den mere på en sommerfugl, den ser i hvertfall ut til å være i farta.....
Så får det ikke hjelpe at de er veldig julerøde, vakre er de i hvertfall!
Og de gleder en enkel sjel i hverdagen, håper de gjør det for flere...........
Snart helg!

tirsdag 12. februar 2013

Våronn i januar.

I den merkelige av og på vinteren vi har var det et par deilig milde uker i begynnelsen av januar.
Da var jeg klar for å fullføre resten av høstarbeidet jeg ikke rakk før den første vinteren slo til, og det var viktige ting!
Jeg hadde flere pakker med vårløk jeg ikke hadde rukket å sette!


En kurv full av lilla og nesten svarte tulipaner, lilla allium afluatense og lilla og hvitstripete krokus, ca. 100 løk i alt! Herlig å vite at de nå ligger og vokser og forbereder seg under snøen...........



Sånn var det i fjor, det blir forhåpentligvis enda mere frodig og fullt av tulipaner i år, hvis bare rådyra holder seg unna...............

Vi har mye å glede oss til!

mandag 11. februar 2013

Vintermandag.

Mandag og nytt snøvær!
Kan det være nødvendig, nå hadde vi det jo bart med snøklokker og alt!

Hva kan vi da finne som trøst og oppmuntring?



Ettermiddagskaffe i ny kopp er en god begynnelse..................
Ikke fordi at jeg mangler kopper akkurat, men denne mangla jeg faktisk....... litt frisk og søt og uhøytidelig, rent ut munter synes nå jeg.


O glede, vårens nye katalog fra Gudrun Sjødèn lå i postkassa! Full av herlige farger og fristende plagg, her er det bare å fråtse i vei!



Den vil jeg ha og den vil jeg ha og den vil jeg ha! Akkurat som ungene når det er kommet en ny lekekatalog! Etter en stund kan jeg bare legge sammen prisene, og så kan jeg begynne å stryke ut, men moro er det, og tankene går automatisk mot lysere tider og behov for lettere plagg.
Og alle fargene og sommerklærne gjør meg i godt humør og får kreativiteten til å boble..........

Så kan en ha hodet fullt av flotte farger og mønstre når en siden må ut og ta et tak med snøskuffa!

                                            Ha en herlig mandagskveld!
















søndag 10. februar 2013

Morsdag

Gratulerer så mye til alle mødre! Spesielt til våre formødre som gikk foran og banet vei, så vi har alle de rettighetene vi har i dag, og som vi lett tar som en selvfølge!
Disse herlige og duftende sviblene eller hyasintene fikk jeg på morsdagen, utrolig flotte! Deler de med alle andre mødre!

tirsdag 5. februar 2013

Innesøndag

Lørdag var det rene våren ute og det var et yrende folkeliv langsmed veien, herlig turvær! Det ble også mulig med den første kaffekoppen i solkroken! Herlig! Men så kom søndagen- da var det like greit å ikke se så mye ut..... Regn, snø og sludd i salig blanding kombinert med mye vind!Husj!
Sånn tilbrakte pus dagen, han hadde allerede ordnet med noe.....
Ute var det ikke noe gøy å være.....Blomstene stod i kroken og hutra, (de er plantet ut mellom kuldeperiodene).
Mens inne var det nok å finne på......
Fant masse herlig 1-trådet islandsgarn på loftet, rester etter de sjala som var så populære å veve i tidenes morgen. Det er veldig fint å strikke sammen to tråder, da kan fargene blandes på utallige måter....
Så nå blir det strikket genser, det blir ingen "Skappel", men derimot en ekte Nilsen.